Gratis verzending vanaf €100 & levering binnen gemiddeld 4-8 dagen!

De ultieme tips voor reizen en vakantie met kinderen

De ultieme tips voor reizen en vakantie met kinderen afbeelding

Fiene

Redacteur Teddy & Beer

De ultieme tips voor reizen en vakantie met kinderen

We hebben de afgelopen tijd jullie via instagram-stories vragen gesteld om jullie tips te verzamelen. Reizen met kinderen kan een fantastische manier zijn om onvergetelijke herinneringen te creëren en de wereld samen te verkennen.  Van het vermaken van je kinderen tijdens een vliegreis tot het voorkomen van reisziekte, er zijn verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt. Gelukkig hebben jullie de ultieme tips om reizen en vakantie met kinderen gemakkelijker en plezieriger te maken gedeeld met ons. Daarnaast willen wij het inpakken een stukje makkelijker maken, daarvoor hebben wij deze prachtige Teddy & Beer Inpaklijst voor Kinderen samengesteld, download hem en print hem uit voor een zorgeloze start van de vakantie!

Hoe vermaak je je kindjes tijdens een vliegreis?

Tijdens een lange vliegreis kan het voor kinderen lastig zijn om zichzelf bezig te houden en zich comfortabel te voelen. Het vinden van manieren om hen te vermaken is essentieel om te voorkomen dat verveling toeslaat. Met de juiste voorbereiding en slimme ideeën kun je ervoor zorgen dat de vlucht voor iedereen aangenaam verloopt. Jullie meest benoemde tip waren raam-draaispeeltjes!

 • Raam-draaispeeltjes: Raam-draaispeeltjes zijn leuke en interactieve speeltjes die je aan het raam van een vliegtuig kunt bevestigen. Ze zijn ontworpen om kinderen te vermaken tijdens een vliegreis en bieden hen visuele stimulatie en ervaringen. Deze speeltjes zijn vaak kleurrijk, hebben interessante vormen en bewegen wanneer ze worden gedraaid.
 • Comfortitem: Laat je kinderen hun favoriete speeltjes, knuffels of dekens meenemen als entertainment tijdens de vlucht. Dit kan hen een gevoel van comfort en veiligheid geven.
 • Interactieve boeken: dit een geweldige manier om kinderen te vermaken en hun betrokkenheid bij het lezen te vergroten. Deze boeken bevatten vaak elementen zoals flapjes, schuifjes, geluiden, texturen en puzzels.
 • Kleurboeken en puzzels: Pak kleurboeken, kleurpotloden, puzzelboekjes of magnetische spelletjes in die geschikt zijn voor hun leeftijd. Dit kan hen urenlang bezighouden en hun creativiteit stimuleren.
 • Genoeg water en eten: Wat zijn de meest ideale en makkelijke snacks om mee te nemen tijdens de reis? Lees het hieronder!

Makkelijke en gezonde snacks om mee te nemen tijdens de reis

Het is altijd belangrijk om gezonde en voedzame snacks bij de hand te hebben tijdens een reis met kinderen. Maar wat precies?

 • Knijpfruit en yoghurt: Knijpverpakkingen met appelmoes, fruitpuree of yoghurt zijn draagbaar en handig voor onderweg. Dit scheelt veel geknoei en is super makkelijk mee te nemen!
 • Snack-zakjes met gedroogd fruit: Maak voorverpakte zakjes met gedroogd fruit zoals rozijnen, abrikozen, appelringen of cranberries. Deze snacks zijn gemakkelijk te eten, gedroogd fruit is zoet, voedzaam en vereist geen koeling.
 • Snack-zakjes met stukjes fruit en groente: Eigenlijk hetzelfde idee als hierboven maar dan met stukjes fruit of groente. Denk aan stukjes komkommer, wortel, appel, mango, en verzin het maar. Het kan van alles zijn, kies een fruit of groente waar jouw kleintje niet genoeg van krijgt!
 • Kant-en-klare snacks: Als je geen tijd meer hebt om nog snacks voor te bereiden is dit toch wel de handigste optie. Denk aan rozijntjes, maar ook een pak koekjes zodat niet alles in 1 keer wordt opgegeten, maar dat je na een bepaalde tijd telkens eentje aan je kleintje geeft.

Jullie meest benoemde tip waren raam-draaispeeltjes!

Het voorkomen van misselijkheid bij kinderen

Reisziekte kan een veelvoorkomend probleem zijn bij kinderen tijdens het reizen, vooral tijdens autoritten of boottochten. Gelukkig hebben jullie tips met ons gedeeld om misselijkheid te voorkomen en je kinderen comfortabel te houden tijdens de reis.

  • Kies de juiste stoelen: Probeer stoelen te reserveren die zich dicht bij de vleugels bevinden. Deze plekken zorgen over het algemeen voor minder turbulentie, wat kan helpenom misselijkheid te voorkomen.
  • Vermijd zware maaltijden: Geef je kinderen lichte maaltijden of snacks voorafgaand aan de vlucht. Vermijd vet en sterk gekruid voedsel, omdat dit de kans op misselijkheid kan vergroten.
  • Vermijd lezen en schermtijd: Lezen in een vliegtuig of te veel naar schermen kijken kan bijdragen aan misselijkheid. Laat je kleintjes naar buiten kijken of om zich heen. Vooral naar voren in te verte kijken helpt het verminderen van misselijkheid.
  • Regelmatig pauzeren: Tijdens een lange autorit is het goed om regelmatig te pauzeren als jouw kleintje last krijgt van misselijkheid. Loop even een rondje ergens, frisse lucht helpt tegen de misselijkheid
  • Gebruik reisziekte-tabletten: Deze werken binnen een halfuur in en werken tot 6-8 uur na inname

  Buggy of kinderwagen?

Het kiezen tussen een buggy en een kinderwagen is een belangrijke overweging bij het reizen met jonge kinderen. Beide hebben hun voordelen, maar over het algemeen geven de meeste ouders de voorkeur aan een buggy vanwege de draagbaarheid en het gemak tijdens het reizen. We hebben de voordelen van beiden op een rijtje gezet:

Voordelen buggy:

 • Compact en lichtgewicht, gemakkelijk mee te nemen in het vliegtuig of in drukke gebieden.
 • Wendbaar en eenvoudig te manoeuvreren door smalle gangpaden of drukke straten.
 • Geschikt voor oudere kinderen die af en toe willen rusten tijdens het wandelen.

Voordelen kinderwagen:

 • Comfortabeler voor jonge kinderen, vooral voor dutjes en langere wandelingen.
 • Meer opbergruimte voor luiertassen, snacks en andere benodigdheden.
 • Stevigere constructie en voor bijna alle terreinen perfect

Als je deze ultieme tips voor reizen en vakantie met kinderen in gedachten houdt, ben je goed op weg naar een stressvrije en plezierige reiservaring. Het vermaken van je kinderen tijdens een vliegreis, het meenemen van handige snacks, het voorkomen van misselijkheid en het kiezen tussen een buggy en kinderwagen zijn slechts enkele van de vele aspecten waar je rekening mee moet houden.

Onthoud dat reizen met kinderen flexibiliteit en aanpassingsvermogen vereist. Het kan soms uitdagend zijn, maar het biedt ook de mogelijkheid om onvergetelijke momenten samen te beleven en nieuwe avonturen te ontdekken.