Gratis verzending vanaf €100 & levering binnen gemiddeld 4-8 dagen!

De laatste maand van de zwangerschap

De laatste maand van de zwangerschap afbeelding

Fiene

Redacteur Teddy & Beer

De laatste maand van de zwangerschap

Je bent de uitgerekende datum gepasseerd of hij komt steeds dichterbij. Het wachten op de bevalling is begonnen en het lijkt eindeloos te duren... Negen maanden lang keek je uit naar deze dag, je bent al met zwangerschapsverlof en dan moet je nog thuis wachten op de komst van jouw kleintje. Hoe lang zal het nog duren? Hoe ga je deze tijd doorbrengen? Wij hebben tips voor de aanstaande moeders!

Verminder de stress

De laatste paar weken, en helemaal de laatste paar dagen, voor jouw bevalling zijn niet niks. Het is normaal dat je lichamelijk en mentaal moe bent, en dat is begrijpelijk aangezien jij bijna al 9 maanden lang een klein mensje in je buik hebt. Je bent niet de enige die ongeduldig is en nergens anders meer aan kan denken, maar om daar vanaf je zwangerschapsverlof constant aan te denken doet je niet veel goeds.

Soms maak je je als aanstaande moeder veel zorgen over de bevalling of ervaar je veel stress. Dat moet je juist voorkomen! Stress zorgt voor een hoog adrenalinegehalte en dat houdt de aanmaak van oxytocine tegen. Oxytocine heb je nodig om weeën te maken. Maar hoe verminder je de stress?

Hoe verminder je de stress?

  • Goed slapen, vult je energie aan en herstelt je spieren en cellen waardoor je minder stress ervaart.
  • Blijf leuke dingen doen, ook al is dit een hartstikke spannende periode zorg ervoor dat je leuke dingen blijft doen! Zo ben je met andere dingen bezig en hou je je ritme in het 'normale' leven.
  • Mediteren om proberen los te laten, leren loslaten helpt stress tegen te gaan. Meditatie kan heel laagdrempelig, heb je hebt hier veel apps of podcasts voor, zo hoef je het niet zelf uit te vinden. Accepteren dat de natuur zijn eigen weg gaat kan rust en acceptatie geven. Zo kun je voorkomen dat je continue met 1 ding bezig te bent waar je geen invloed op hebt.
  • Ontspanning zoeken, nu heb je de tijd om lekker te ontspannen. Ben je al 2 maanden bezig met hetzelfde boek, omdat je er niet aan toe kwam? Ga lekker in bed liggen en zoek jou ontspanning op!
  • Zwangerschapsmassage, dit is echt een tip voor moms-to-be! Cortisol wordt het stresshormoon genoemd, bij een massage wordt het cortisol niveau in je lichaam verlaagd. Het verminderd dus de aanmaak van de stresshormonen en verbetert de aanmaak van gelukshormonen waardoor je je kalmer voelt. Behalve dat een zwangerschapsmassage goed is voor de mommy-to-be, verlaagt het ook de stresshormonen van de baby.
  • Praat er met iemand over, soms is het heel fijn om even met iemand te praten die naar je kan luisteren. Dat lucht op en vermindert je stress.

Mooie herinneringen

Alhoewel deze laatste paar weken erg spannend zijn, is het wel een prachtige periode die je nooit meer zou willen vergeten! Van je zwangerschap wil je toch een blijvende herinnering?

  • Fotoshoot, foto's roepen herinneringen, gevoelens en emoties op. Zwangerschap is een bijzonder moment in je leven, dat een professionele fotoshoot verdient! Leonie van Teddy & Beer heeft prachtige foto's laten maken door Elles Anne Fotografie (@ellesannefotografie).
  • Zwangerschapsbeeldje, een zwangerschapsbeeldje is een herinnering voor het leven. Je laat een 3D scan van je lichaam maken en het wordt omgezet in een beeldje. Ook dit heeft Leonie laten doen, dit bij de Belly Sisters (@bellysisters.nl) - hun studio is meer dan alleen een 3D scan studio, maar een echte beleving waar je ook foto's kunt laten maken en kunt shoppen in hun conceptstore!
  • Tekening van jouw echo, bij Birth Lines (@birthlines) kun je jouw echofoto om laten zetten tot een prachtige herinnering. Kristel kan echt van elke echo een prachtige afbeelding maken, die jouw zwangerschapsherinnering nog specialer maakt.
  • Invulboek, vul een boek in over jouw zwangerschap. Het lijkt tijdens je zwangerschap soms een opgave, maar neem er de tijd voor als je verlof hebt. Veel kleine dingen vergeet je en zijn voor zowel jou als jouw kindje waardevol om terug te lezen!

Tips voor de laatste dagen voor de bevalling

Dit is de perfecte periode om je voor te bereiden op de komst van jouw baby. Dat heb je natuurlijk al eerder gedaan, maar nu komt hij/zij er echt aan en is het toch wel fijn om alles even na te checken voor de komst van je kleintje! Heb je alles in huis qua babyspullen? Staat je vluchttas al klaar (lees hier onze blog over het voorbereiden, inclusief checklist!)?

Doe vooral geen zware klusjes! Laat dat over aan de mensen om jou heen en zorg ervoor dat jij lekker je rust pakt en je ontspant, maar om bijvoorbeeld je vluchttas nog een keer te checken kan helemaal niks kwaad en dat wil je natuurlijk toch het liefste zelf doen en niet aan iemand anders overlaten.