Gratis verzending vanaf €100 & levering binnen gemiddeld 4-8 dagen!

Geen glitters, vlinders en perfecte plaatjes

Sarah vertelt openlijk over haar PCOS en medische misser na haar bevalling

Sarah vertelt openlijk over haar PCOS en medische misser na haar bevalling afbeelding

Sarah Liebregts

Content Creator Most Wanted & Influencer

ZOONTJE SEV (SEP ’22) & ZWANGER VAN #2 (AUG ’24).

Sarah is geboren in 1997

Geen glitters, vlinders en perfecte plaatjes

Sarah vertelt openlijk over haar PCOS en medische misser na haar bevalling

Picture perfect.. of toch niet? In deze serie vertellen wij eerlijke verhalen van bekende en minder bekende Nederlanders over thema’s rondom zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en de periode daarna. Naar onze mening mist dit teveel op social media! Toch zijn er vrouwen die eindelijk (THANK YOU!!!) hun eerlijke verhaal delen, zonder de perfecte vlinders, plaatjes en glitters. Maar puur en rauw zoals het echte leven is. Dit soort verhalen zijn nodig om een realistischer beeld te krijgen van de meest kwetsbare periode in het leven. In deze tweede aflevering spreekt Sarah Liebregts openlijk over haar medische misser. Lieve Sarah, bedankt dat je dit verhaal met ons wilde delen. Het heeft ons geleerd dat je echt op je eigen gevoel moet vertrouwen en dat voor jezelf opkomen, in welke situatie dan ook, het aller belangrijkste is! Met jouw verhaal help je om andere vrouwen zelfvertrouwen te geven dit ook te doen.

Je kunt de super knappe en altijd vrolijke Brabantse mama Sarah Liebregts kennen als influencer op social media (IG & TT: @sarahliebregts). Ooit was ze deelneemster aan Hollands Next Topmodel  (2016) en nu deelt ze super gezellige dagvlogjes over haar leven als moeder van de lieve Sev en haar vriend Cas. Ze woont in Eindhoven waar ze wachten op de bouw van hun nieuwbouwhuis. Naast influencer is Sarah Content Creator bij MostWanted en kan ze sinds kort daar ook de mooiste ‘Preggo Proof’ outfitjes op zichzelf showen want eind januari 2024 maakte zij bekend zwanger te zijn van haar tweede kindje!
En zwanger zijn is voor Sarah niet vanzelfsprekend, Sarah vertelt: “Al vanaf mijn 14e werd mij verteld dat het super moeilijk, al dan niet onmogelijke, zou worden om zwanger te raken. Ik ben één van een tweeling en waar mijn zus en allemaal vriendinnetjes ongesteld werden, bleef dat bij mij uit. Toen de huisarts mij doorverwees naar de gynaecoloog werd al snel te diagnose PCOS gesteld. Mijn hele eierstokken zaten vol met cystes.” Sarah wordt geadviseerd niet te roken en drinken en super gezond te leven om zo haar hormoonhuishouding in balans te krijgen. “Zie dat maar eens vol te houden als je puber bent. Ik was op dat moment nóg niet bezig met een gezin maar wist wel dat ik dat in de toekomst heel graag zou willen. Ik had dus altijd in mijn achterhoofd een stemmetje dat zei: ‘Zal dit effect hebben op de toekomst?’”

Een aantal jaar vooruit in de tijd. Sarah is gelukkig met haar vriend Cas en besluit haar spiraaltje eruit te laten halen. “Ik hoorde een verhaal van een kennis met PCOS die er 9 jaar over had gedaan om zwanger te worden. Ook tijdens mijn halfjaarlijkse controles kreeg ik telkens weer hetzelfde bericht ‘zwanger worden zal lastig zijn’. Daarom besloten Cas en ik het een jaar te gaan proberen en daarna een plan te bedenken voor de toekomst.”

Ik heb drie weken rondgelopen met de gedachte dat ik geopereerd zou moeten worden.

Maar dat plan was helemaal niet nodig, kort nadat haar spiraal eruit was, kwam haar menstruatie voor het eerst in haar leven op gang. Een maand later bleef deze echter weer uit. “’Zie je wel’, zei ik tegen mijzelf, ‘één keer ongesteld en daarna niet meer’. Dat ik mogelijk zwanger zou zijn kwam geen enkel moment in mij op.” Toen ze in Parijs de fashion week ging lopen en de kleding, die heel nauw aansluit, niet helemaal lekker dicht kreeg begonnen de twijfels toe te slaan. “Terug in Nederland ging de gedachte van een zwangerschap wel door mijn hoofd, al kon ik me dat nog steeds niet voorstellen. Ik weet nog hoe ik op weg was naar de Kruitvat voor een zwangerschapstest en halverwege weer om wilde draaien, omdat het ‘toch wel niet zo zou zijn’. Maar goed, ik was al onderweg dus ik reed toch door en kocht een test. De ochtend erna deed ik de test. Ik had op de gebruiksaanwijzing gezien dat er een + en – in beeld moesten verschijnen. Plots zag ik die + en – staan. Ik pakte weer de gebruiksaanwijzing erbij en gilde het vervolgens uit. Ik pakte weer de gebruiksaanwijzing erbij en gilde het vervolgens uit. Ben ik zwanger?! Mijn vriend riep: dat kán toch niet!. Ook die test was positief. Het voelde, of voelt eigenlijk, als een groot wonder. Direct in de eerste maand zwanger, ondanks mijn PCOS”.

De zwangerschap verloopt soepel, Sarah voelt zich heel erg goed en haar buik groeit erg mooi. “Ik ben altijd erg slank geweest en mijn buik was echt MEGA groot, ik kwam in totaal 20 kg aan – dat is natuurlijk helemaal prima voor een zwangerschap. Ik maakte mij daar totaal geen zorgen over.” Ook de bevalling verloopt vlekkeloos en Sarah mag met haar schattige zoontje Sev al snel uit het ziekenhuis om van de kraamweek te genieten.

Lichamelijk herstelt Sarah prima en die 20kg is er binnen no-time af. Alleen merkt ze al snel dat haar buik er vreemd uit ziet, ze schrok van een blik in de spiegel: “Je kon gewoon helemaal de vorm van mijn darmen door mijn buik heen zien, ik durfde amper meer in de spiegel te kijken. Omdat ik zeker wilde weten of dit normaal was of dat er iets aan de hand was, maakte ik een afspraak met de huisarts en die verwees mij direct door naar het ziekenhuis.”

In het ziekenhuis wordt ze gezien door een chirurg want er was niemand anders die dit ooit had gezien. “Ik deed mijn shirt omhoog en het eerste wat zij zei was: ‘Ik zie het al, heel je buikwand is gescheurd, je moet met spoed geopereerd worden’. Na een minuut stond ik in shock weer buiten, een operatie waar ik 8 weken van moet herstellen met zo een kleine baby en werk? Hoe ga ik dat doen?”
Doordat het bezoekje aan de chirurg zo snel ging en de diagnose snel werd gesteld, begon ze pas achteraf na te denken over deze hele situatie. Ze was gerustgesteld met het idee dat de chirurg een bekwame beslissing had genomen en met een matje haar buikvlies weer aan elkaar zou hechten. De operatiedatum werd gepland en de weken gingen voorbij. “Opeens dacht ik dat het toch gek is dat ik helemaal geen pijn heb gehad en inmiddels begon mijn buik langzaamaan weer zijn oude ‘vorm’ aan te nemen, de darmen werden minder zichtbaar.” Sarah belt het ziekenhuis voor overleg en wordt direct teruggestuurd met de mededeling dat ze weten wat ze hebben gezien en dat een operatie echt de enige mogelijkheid is.

Sarah houdt vol en dringt aan op een echo en deze wordt een week later ingepland. Tijdens deze echo worden Sarah haar twijfels bevestigd en is haar buikwand aan het herstellen. “Ik heb drie weken rondgelopen met de gedachte dat ik geopereerd zou moeten worden en zelfs na het uiten van mijn twijfels wisten de artsen het echt zeker. Ik zat nog onder de hormonen en twijfelde aan mijn skills als moeder.” Sarah is natuurlijk opgelucht dat de operatie niet nodig is en gaat door met haar leven. “Ik merkte dat ik stiekem toch last had gekregen, mijn vertrouwen in artsen was verdwenen. Toen Sev voor zijn oogje (hij loenste een beetje) naar de oogarts moest stond ik daar ook erg sceptisch in: ‘Wie zegt dat jij nu de waarheid zegt?’”

Ze erkent dat dit wantrouwen niet goed is en gaat in therapie om haar gedachten en emoties een plekje te geven. Middels 2 EMDR sessies heeft Sarah haar lijf weer geaccepteerd en alle gebeurtenissen een plekje gegeven. Inmiddels is Sarah zwanger van haar 2e kindje en zijn zij en haar vriend Cas enorm gezegend dat dit ondanks de PCOS toch weer snel is gelukt!
Door het delen van dit verhaal hoopt Sarah andere vrouwen mee te geven dat je nooit aan jezelf moet twijfelen en voor jezelf op moet komen. Het is jouw lijf en jouw leven. Twijfel je, vraag om een second opinion maar leg je niet neer bij een beslissing waar jij je niet goed bij voelt!

Wil jij ook een eerlijk verhaal delen? Mail dan naar [email protected]