Hydrofiele doeken

Naast de vele voordelen van hydrofiele doeken is er één nadeel; het lijkt soms alsof je er nooit genoeg van hebt. Want ja, deze handige wikkeldoeken zijn onmisbaar op de babyuitzetlijst en multifunctioneel inzetbaar voor honderd-en-één dingen. Mama’s en papa’s van newborns hebben op zoveel verschillende manieren baat bij het gebruik van een hydrofiele doek, om maar te beginnen met dat deze altijd overal mee naar toe gaan in de luiertas en voor elk klein wissewasje erbij worden gepakt.

Comfortabel en multifunctioneel inzetbaar

Een belangrijk kenmerk van hydrofiele stof is dat deze vochtabsorberend is en super zacht aanvoelt op de gevoelige babyhuidjes. Om die reden worden hydrofiele doeken ook wel hydrofiele luiers genoemd, van oorsprong werden ze namelijk gebruikt als wasbare luiers. Maar dat was vroeger, nog voordat wegwerpluiers bestonden. Tegenwoordig worden ze gebruikt in diverse situaties en omstandigheden om je kleintje comfortabel te kunnen verzorgen, want als kersverse ouders wil je dat jouw kleintje zich altijd comfortabel en veilig voelt. Zowel thuis als onderweg komt een hydrofiele doek goed van pas. Je kunt ze inzetten als lakentje of dekentje om je kleine spruit toe te dekken in de wieg, buggy of kinderwagen, of tijdens een wandeling in het zonnetje. En heb je buiten een ideaal plekje gevonden om je kleintje de wereld te laten ontdekken, in het park of op het strand, dan gebruik je hem als speelkleed.

Diverse maten en afmetingen

De perfecte afmeting van een hydrofiele doek is voor elke situatie verschillend. Zo kan een grote hydrofiele doek gebruikt worden als extra laagje in het ledikantje, wat handig is wanneer je kleintje heeft gespuugd, dan hoef je alleen de doek te vervangen en niet het beddengoed. Je kunt een hydrofiele doek ook gebruiken als extra laagje over het aankleedkussen, als handdoek of strand lakentje; hiervoor adviseren wij om de medium doek te gebruiken. Geef je borstvoeding en vind je het fijn om een omslagdoek te gebruiken voor iets meer privacy, daar zijn onze kleinste doeken perfect voor.

Hydrofiele speendoekjes online bestellen

Kleine kindjes raken vaak gehecht aan de zachte hydrofiele doekjes en kunnen onrustig worden als hun lievelings knuffeldoekje zoek is. Een passende oplossing hiervoor zijn hydrofiele spuugdoekjes die je aan de speen kunt knopen. Op deze manier raak je zowel de speen als het speendoekje minder snel kwijt, een win-win dus. Nog zo’n handig kids essential in onze collectie zijn de hydrofiele poncho’s welke ideaal zijn voor een zonnige dagje op het strand of in het zwembad. Welk kindje speelt er niet graag met water? De hydrofiele stof neemt veel vocht op en zorgt er voor dat ze tijdens het spelen sneller opdrogen. Ook zorgen de capuchon en drukknopen aan de zijkant voor extra bescherming tegen de zon, een echte zomer musthave dus!

De mooiste kleuren voor dagelijks gebruik

Het is bijna onmogelijk om teveel hydrofiele doeken in huis te hebben. Elke dag worden er meerdere hydrofiele doeken bij gepakt, het kan een hele uitdaging zijn om te onthouden welke doek nog redelijk schoon is en hergebruikt kan worden, en welke in de wasmand thuishoort. Als full-time moeder heb je vaak al genoeg aan je hoofd, maak het jezelf gemakkelijk door verschillende kleuren in te slaan. De diverse kleuren in ons assortiment sluiten perfect aan bij de kenmerkende kwaliteit van de 100% katoenen hydrofiel stof; zacht en beschikbaar in natuurlijke kleurnuances. In onze collectie kun je onder anderen kiezen uit Vintage Pink, Clay Pink, Beachy Sand, Desert Camel, Bronze Cognac, Orchid White, Denim Blue, Cloudy Grey en Hunter Green.

Gepersonaliseerde hydrofiele doeken als kraamcadeau

Je kunt bij Teddy & Beer een geheel gepersonaliseerde hydrofiele doek bestellen in vrijwel alle maten en kleuren. Ben je zwanger van je eerste wondertje, en weet jij al wat de naam wordt? Of ben je al een stapje verder en is die kleine ondertussen alweer veelste groot? Laat ons weten wat de naam is en wij kunnen deze voor jou op de hydrofiele doek borduren. Wil je liever de initialen of een schattige tekst laten borduren? Dat kan natuurlijk ook gewoon. Plaats in 4 simpele stappen jouw bestelling, kies zelf het lettertype en de kleur van het garen en wij gaan in ons atelier voor je aan de slag met alleen de allermooiste borduurgaren. Zo weet jij zeker dat je een prachtig en uniek exemplaar hebt gecreëerd en in ontvangst kan nemen. Met liefde gemaakt speciaal voor jouw kleine knuffelbeer.