Gratis verzending vanaf €100 & levering binnen gemiddeld 4-8 dagen!

Populairste babynamen 2022

De populairste babynamen van 2022

De populairste babynamen van 2022 afbeelding

Leonie

Eigenaresse Teddy & Beer

1 (en zwanger van de tweede)

31

Populairste babynamen 2022

De populairste babynamen van 2022

Ben jij ook zo benieuwd naar de populairste babynamen en bijbehorende trends van 2022? Wacht dan niet langer en lees snel verder! Elk jaar doen heel veel verschillende websites en apps voorspellingen, daarnaast ontvangen wij bij Teddy & Beer dagelijks natuurlijk onwijs veel verschillende mooie en unieke babynamen die wij jullie niet willen onthouden.

Nu we alweer over de helft van 2022 zijn kunnen we wel zeggen dat er een verschuiving is van de inmiddels 'klassieke' namen top-10 met daarin Sophie, Emma, Julia, Finn, Lucas, James en Noah naar nieuwere namen, zo zien wij de volgende namen veel terugkomen.

Meisjesnamen:

Nova, Feline, Luna, Cato, Mae, Maud, Elena, Lou, Lina, Vesper

Jongensnamen:

Otis, Boaz, Morris, Elias, Moos, Ezra, Mats, Julian, Fedde, Kai

"Stoere, korte namen zijn nog steeds helemaal in!"

Trends

Naamtrends zullen er altijd zijn en blijven, dit jaar zien we vooral de volgende trends terug:

Stoere korte namen

Zoals je ziet zijn nog steeds stoere, korte namen helemaal in! Ze zijn al een aantal jaar super populair en dat zal ook nog wel even zo blijven. De namen hebben één of twee lettergrepen en vaak een internationaal karakter. Zo zijn Jake, Max en Mason ook populair. Ook bij meisjes zijn korte namen geliefd. Wat je hier vaak ziet is dat het een afgeleide is van een wat langere naam. Denk aan Saar voor Sara, Juul voor Julia en Noor voor Nora.

 

Scandinavische namen

Scandinavische namen zijn nog steeds populair. Sverre, Vigo, Liv en Elin. Korte namen met een internationaal karakter die dus helemaal passen binnen de trend van nu en volgend jaar!

Jongensnamen met een "J"

Wist je dat jongensnamen met een “j” langzaam de lijst met populaire namen aan het veroveren is? Jack, Jake, Jayden, Jurre, Jesse, Jelte… Let er maar eens op!

Meisjesnamen die eindigen op een "a"

Meisjesnamen die eindigen op een “a” zijn al een tijdje populair en dit zal ook nog wel zo blijven. Sara, Eva, Anna. Ook veel Arabische namen eindigen op een “a” en deze worden steeds populairder! Denk aan Yara en Nora.