Gratis verzending vanaf €100 & levering binnen gemiddeld 4-8 dagen!

Tips voor een fijne kraamweek

Tips voor een fijne kraamweek

Tips voor een fijne kraamweek afbeelding

Leonie

Eigenaresse Teddy & Beer

1 (en zwanger van de tweede)

31

Tips voor een fijne kraamweek

Tips voor een fijne kraamweek

De kraamweek is er voor jou en je baby om te herstellen van de geboorte en om van elkaar te genieten. Het is vaak een heftige periode, zowel emotioneel als lichamelijk. Daarom is het belangrijk om veel rust te houden. 

Nu heb je waarschijnlijk een kraamhulp die dit goed voor je in de gaten houdt, maar het is ook fijn om zelf na te denken over een aantal zaken: visite, boodschappen, verzorging van jou en de baby.

Bestel boodschappen

Zet in jouw favoriete boodschappenapp alvast een lijstje klaar met items die je dan in 1 druk op de knop kunt bestellen! Zo hoef je niet meer na te denken over het lijstje en is het snel in huis. Wil jij jezelf en je nieuwe gezinnetje even extra verwennen, via verschillende websites (zoals www.ohmyguts.nl) kun je complete maaltijden bestellen, sommige kun je zelfs invriezen dus dit zou je ook al voor je bevalling kunnen regelen.

Kraamvisite

Hoe graag jij jouw lieve nieuwe kindje ook aan de buitenwereld wilt laten zien, het is ook heel fijn om een weekje in een bubbel te blijven leven zonder al te veel visite. Nodig pas mensen uit als jij je daar goed bij voelt en wees duidelijk! Ze kunnen echt nog wel een paar dagen extra wachten.

Zorg voor comfortabele kleding

Het laatste wat jij wilt is na je bevalling in te strakke kleding lopen. Zorg ervoor dat je lekkere comfortabele kleding in huis hebt, geschikt voor het seizoen waarin jij bevalt. Dit hoeft echt niet altijd 'pyjamastijl' te zijn, bij de meeste winkels hebben ze tegenwoordig prima ogende kleding die ook nog eens mega comfortabel zit.
Ook zit er in jouw kraampakket een doosje met netonderbroekjes voor na je bevalling, ik zelf schafte deze fijne broekjes van MotherMotherShop aan - die zijn net even wat aansluitender en voelen even wat meer luxe aan.

Comfortabele kleding hoeft echt niet altijd 'pyjamastijl' te zijn!

Kortom, kies voor jezelf! Dit heeft meerdere positieve effecten: borstvoeding komt beter op gang, je herstelt een stuk sneller en jullie kunnen met z'n allen rustig wennen aan de nieuwe gezinssituatie!