Gratis verzending vanaf €100 & levering binnen gemiddeld 4-8 dagen!

Het bevallingsverhaal van Marja

Het bevallingsverhaal van Marja

Het bevallingsverhaal van Marja afbeelding

Redacteur Teddy & Beer

Het bevallingsverhaal van Marja

Het bevallingsverhaal van Marja

Je kan elke 2 weken een bevallingsverhaal van moeders binnen de Teddy & Beer familie lezen in ons Journal. Dat betekent dat ook jij je verhaal kunt delen, want wat vinden we het leuk om jullie ervaringen te lezen. Durf jij het aan? Neem dan contact op met onze redacteur Fiene ([email protected]) of DM ons via Instagram @teddyenbeerkids. Vandaag vertellen wij het verhaal van Marja waarin ze ons vertelt over haar zwangerschap en de bevalling van haar eerste kindje Maas die op 4 november 2021 geboren werd.

De zwangerschap

De zwangerschap ging erg goed. Ik heb eigenlijk amper last gehad van kwaaltjes (op wat maagzuur na) en ik heb er onwijs van genoten. Ik kon uren naar mijn buik zitten te staren als ik trapjes van binnen voelde. Doordat ik mij zo goed voelde zijn we nog twee keer lekker op vakantie geweest naar Ibiza. Echt genoten van de zwangerschap dus!

De bevalling

Wij hadden afgesproken dat ik graag in het ziekenhuis wilde bevallen. Door de babyboom die toen gaande was, werd het nog spannend welk ziekenhuis plek had voor ons. Na 3 keer strippen begonnen 8 dagen na de uitgerekende datum om 00.30 de weeën. Toen de weeën regelmatig werden belden wij de verloskundige en ik bleek 4 cm ontsluiting te hebben. Dat schoot lekker op en omdat ik de weeën goed op kon vangen kreeg ik steeds meer vertrouwen in de bevalling. Rond 4.30 kwam de verloskundige weer en het bleek dat ik 5 cm ontsluiting had, dus op naar het ziekenhuis! 

Om 5.30 kwamen we aan in het ziekenhuis en besloot ik een morfinepompje te gebruiken als pijnstiller. De dag duurde helaas ongelooflijk lang, pas om 18.30 bleek ik 10 cm ontsluiting te hebben en mocht ik gaan persen. Na 2 uur hoorden ze bijna geen hartslag meer dus werd er met spoed een OK klaargemaakt. Doodsbang en met persweeën op naar de OK dus..

Ruggenprik erin, operatie werd gestart en om 20.38 is Maas helemaal gezond geboren!

Mijn verwachtingen vs. de realiteit

Eigenlijk liep alles anders dan verwacht. Van het morfinepompje werd ik ontzettend down, wat natuurlijk helemaal niet fijn is tijdens je bevalling, er was weinig tot geen begeleiding in het ziekenhuis en ik had tijdens de zwangerschap hooguit 1 keer nagedacht over een keizersnede maar nooit gedacht dat ik dat zou meemaken. Ik had na de keizersnede ook heel erg het gevoel dat ik had gefaald omdat het mij niet zelf was gelukt, gelukkig is dat gevoel er nu niet meer. 

De kraamweek

De kraamweek verliep ook niet zoals we hadden verwacht… door de keizersnede moest ik nog 3 dagen in het ziekenhuis blijven. Ik had veel pijn in mijn buik en het bleek dat mijn darmen niet meer werkte. Ik belandde op de IC, ontzettend bang maar gelukkig, mijn darmen gingen het weer doen. Pas 8 dagen na de bevalling mochten we naar huis. Wij hadden een fantastische kraamhulp maar ook thuis knapte ik niet op. Op de vierde dag thuis sprong mijn wond open en werd ik met spoed door de ambulance weer naar het ziekenhuis gebracht. Volledig in tranen en met veel angst kwam ik daar aan. Mijn wond bleek ernstig ontstoken. Na weer 5 dagen in het ziekenhuis mocht ik weer naar huis naar mijn gezin.

Mijn mooiste momenten

Ik vond de schopjes van Maas tijdens de zwangerschap echt magisch! Dat blijven zulke bijzondere momentjes. 

Mijn tips voor mom-to-be

Vertrouw op jezelf en bereid je voor op alle scenario’s. De een perst, de ander komt plots op de OK terecht voor een spoedkeizersnede. Maar bevallen is bevallen, of dat nu natuurlijk is of door middel van een keizersnede. Zolang je je doel maar bereikt, dat je kindje gezond ter wereld komt!

______________________

Marja, wat een bijzonder en heftig verhaal! Zo zie je maar weer dat alles anders kan lopen dan wat je had verwacht en/of gehoopt, maar dat het allemaal goed komt, op welke manier je ook bevalt.

Aan de lezers; wil jij ook jouw verhaal en ervaring delen over de zwangerschap, bevalling en de kraamweek? Stuur ons gerust een DM via Instagram @teddyenbeerkids of mail naar onze redacteur Fiene ([email protected]) en wij helpen je om jouw verhaal te kunnen vertellen.